Fortsätt till huvudinnehåll

Aktieköp: Funcom

Sålde Funcom i Mars då jag trodde att aktien skulle gå kräftgång fram till release. Tyvärr hade jag fel och aktien steg från NOK 15.67, där jag sålde, till NOK 22-23. Igår den 7:e Maj, dagen innan släppet av Conan Exiles så gick aktien ner 8% som mest. Detta i samband med att alla nya recensioner (1000 av 15000) på steam hyllar spelet och hur långt det har kommit från sin tid i Early Access. Jag passade därför på att köpa 900 aktier till en aktiekurs på NOK 20.4. Bolaget utgör endast 4% av portföljen.


I samband med lanseringen idag så steg aktien 10% på nyheten att bolaget har sålt 1 miljon exemplar av spelet under Early Access och jag valde att behålla hela innehavet. Försäljningssiffran innehåller bara försäljningar genom Steam samt till Xbox. Spelet släpps till PS4 idag.

 Då kvaliteten på spelet har ökat markant så tror jag det kommer sälja bra givet att det är en riktigt populär genre. Konkurrerande spel som Ark, The Forest, Rust, Subnautica och 7 days to die har sålt väsentligt …

Månadsrapport: FebruariMånadsrapport: Februari

Februari var en grym månad. Födelsedag plus en resa till New York. Tyvärr så sprang kostnaderna iväg och jag har faktiskt inte så bra koll på hur mycket jag gjorde av med. Tog ledigt från jobbet tre dagar för att åka till New York så denna månad bjöd på minskade intäkter och ökade kostnader. Dålig kombination. Varit en hyfsad aktiv månad när det kommer till handel i värdepapper också.

En annan grym sak är att skatteåterbäringen här i USA dimper ner på kontot vilken dag som helst. Kommer gå direkt till sparandet och jag kommer antagligen göra ett separat inlägg om det eller så får det ingå i nästa månadsrapport.Intäkter

Tre dagars ledighet påverkade som sagt intäktssidan negativt.

Lön: $4023


Utgifter

Var dålig på att hålla kolla på alla utgifter under New York resan. Vet dock hur mycket jag klarade av att lägga undan under Februari månad.

Hyra: $660 
Bilförsäkring: $96 
Bredband + TV: $52 
EL: $20

Totala utgifter: 
$833


Intäkter - Utgifter = 
$3190Sparande

Sparandet för Februari blev $2634. Vilket motsvarar en sparkvot på 65,5 %. Grymt bra med tanke på resan till New York. Resan blev inte så dyr som jag trott då vi bodde billigt i Harlem (200 kronor per natt). 

Totalt sparande:

Sparandet fortsätter att nå nya höjder. Snart närmar jag mig milstolpen en halv miljon kronor. Inte så pjåkigt för en 29 åring.

Aktieportföljen: 321 407 kr
Svenskt sparkonto: 40 046 kr
Amerikanskt sparkonto: $0
Likvider aktiekonto: 1 097 kr
Fondandelar: 75 687 kronor

Totalt sparande: 438 152 kronor


Aktieköp/Aktieförsäljningar

Denna månad bjöd på många aktietransaktioner. Sålde Novo Nordisk efter deras årsrapport då deras guidning för 2017 var väldigt svag. Är glad att jag lyckades sälja ut mig på plus trots den negativa nyheten. Tror på Novo på väldigt lång sikt men inte inom en snar framtid. Bolaget får ligga på min bevakningslista och kan tänka mig att initiera en position i bolaget när framtiden ser ljusare ut. 

Pengarna från Novo försäljningen gick till en annan dansk istället, Pandora. Tog även hem vinsten jag hade i Wells Fargo då jag tyckte att värderingen stuckit iväg lite väl mycket. På kort tid fick jag en väldigt bra procentuell avkastning, runt 26 procent.

Köpte även en liten position i Catena Media för första gången. Har skrivit om det tidigare här på bloggen. Sålde även Insr som är gamla Vardia Insurance då den har legat kvar och skräpat. De pengarna kan arbeta mycket bättre någon annanstans. Sist men inte minst så snittade jag ner mig i Fingerprint Cards. 

Utdelning

Det trillade in en utdelning denna månad.

Apple Inc: 126,42 kronor

Kommentarer

 1. Har fondandelarna stått på +/- 0 i ett halvår?

  SvaraRadera
 2. Kan inte se hur fondandelarna utvecklas på dagsbasis. De skickar ut information om det en gång per år (stenålder).

  SvaraRadera
 3. Härlig rapport!

  Håller fortfarande kvar i Novo men som du skriver så kanske 2017 inte blir ett kanonår. Har i alla fall reducerat stora delar av det tapp jag haft tidigare i innehavet. Ökar däremot inte så mycket just nu utan behåller mest :)

  SvaraRadera
 4. Tackar :)

  Nej jag är lite avvaktande när det gäller Novo. Men vill köpa in mig igen innan kursen drar uppåt. Tror det är ett rätt bra motstånd runt nuvarande nivåer. Men jag tror att jag har tid att köpa in mig ett tag till.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lär dig fundamentalanalys del 1: Marknadsanalys

Lär dig fundamentalanalys del 1: MarknadsanalysPris är vad du betalar, värde är vad du får och just därför så krävs det att man som investerare kan uppskatta värdet av ett bolag med någorlunda precision. Min investeringsstrategi skulle nog bäst beskrivas som värdeinvestering. Värdeinvestera använder sig nästan uteslutande av fundamentalanalys för att bedöma ett bolags reella värde (intrinsic value) och det är även den metod jag tillämpar. 
Målet är att analysera ett bolag och hitta ett bolag som är verksam på en växande marknad och ett bolag som är bättre än branschgenomsnittet. Bolaget ska ha stabila ägare och en duktig ledning samt starka vallgravar. Genom att gå igenom resultaträkningen och balansräkningen samt historiska finansiella resultat så ska ett intrinsic value fastställas. Uppfyller bolaget alla kraven och samtidigt handlas under intrinsic value så kvalificerar bolaget in i portföljen. Baserat på risken som investeringen medför så tillämpar jag en Margin of Safety vid en in…

Lär dig fundamentalanalys del 6: Balansräkning och kassaflödesanalys

Lär dig fundamentalanalys del 6: Balansräkning och kassaflödesanalysEfter att ha tittat på bolagets resultatutveckling så är det hög tid att titta på bolagets finansiella styrka. Balansräkningen är ett dokument som ger en ögonblicksbild över ett bolags tillgångar, skulder och kapital och ger därmed en snabb överblick över bolagets finansiella styrka (eller svaghet). Lär dig fundamentalanalysMarknadsanalysProduktkännedom och affärsmodellLedning och ägarbildVallgravarResultaträkningenBalansräkningen och kassaflödesanalysVärdering och nyckeltalMargin of Safety och psykologi6. Balansräkning och kassaflödesanalys Balansräkningen är indelad i två delar, en vänsterkolumn och en högerkolumn. Den vänstra kolumnen innehåller information om tillgångarna som bolaget besitter. Den högra kolumnen innehåller information om skulder och eget kapital. Precis som namnet föreslår så är dessa i balans. Vilket innebär att summan av tillgångarna alltid är lika stora som summan av skulderna och eget kapital. …

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal I det näst sista avsnittet i mitt magnum opus så ska jag gå igenom hur jag analyserar och värderar ett bolag. Vi har nu kommit till den roliga biten i mitt tycke. Vi har nu fastställt att bolaget vi tittat på är fundamentalt starkt. Det är ett bolag som verkar på en växande marknad och de har en väldigt bra produkt och affärsmodell. Bolaget har en stark ledning och en god ägarbild som genom sitt gedigna arbete har medfört att bolaget har starka vallgravar. Nu sätter vi oss ner och sätter tänderna i resultat- och balansräkningen för att göra vår analys av bolaget. Personligen så gillar jag inte kassaflödesanalyser alls. De bygger på så många antaganden och påverkas så mycket av randvillkoren. Det går nästan alltid att vrida och vända på siffrorna tills att man kommer fram till "rätt" siffror och övertygar sig själv. Därför håller jag mig till tråkig fundamentalanalys á la Benjamin Graham.

Ett känt citat av Warren Buffet…