Fortsätt till huvudinnehåll

Aktieköp: Funcom

Sålde Funcom i Mars då jag trodde att aktien skulle gå kräftgång fram till release. Tyvärr hade jag fel och aktien steg från NOK 15.67, där jag sålde, till NOK 22-23. Igår den 7:e Maj, dagen innan släppet av Conan Exiles så gick aktien ner 8% som mest. Detta i samband med att alla nya recensioner (1000 av 15000) på steam hyllar spelet och hur långt det har kommit från sin tid i Early Access. Jag passade därför på att köpa 900 aktier till en aktiekurs på NOK 20.4. Bolaget utgör endast 4% av portföljen.


I samband med lanseringen idag så steg aktien 10% på nyheten att bolaget har sålt 1 miljon exemplar av spelet under Early Access och jag valde att behålla hela innehavet. Försäljningssiffran innehåller bara försäljningar genom Steam samt till Xbox. Spelet släpps till PS4 idag.

 Då kvaliteten på spelet har ökat markant så tror jag det kommer sälja bra givet att det är en riktigt populär genre. Konkurrerande spel som Ark, The Forest, Rust, Subnautica och 7 days to die har sålt väsentligt …

Veckorapport: Vecka 20


Veckorapport: Vecka 20

Det har varit en väldigt händelserik vecka. Flertalet bolag har släppt sina kvartalsrapport och jag har genomfört flera aktietransaktioner och framförallt så uppnådde jag min första mil(jon)stolpe. Jag var hyfsat aktiv med att blogga i veckan och lyckades producera fyra stycken inlägg i veckan.


Börsen


Börsen valde att gå ner 1,05 procent vilket var välkommet då min portfölj gick upp 0,92 procent. Kul att överavkasta index med lite över två procent. Kan säga att det behövdes efter senaste tidens resultat.


Blogginlägg


Min första mil(jon)stolpe
Efter fyra år av blod, svett och tårar så uppnådde jag min första mil(jon)stolpe. Började aktiespara för cirka fyra år sedan och att redan ha kommit upp i en halv miljon är så motiverande. Detta samtidigt som jag har börjat mitt vuxna liv och möblerat två lägenheter från scratch, köpt två bilar, en motorcykel och flyttat till USA. Det kommer bara att gå snabbare och snabbare från och med nu. Klicka på länken för att komma till inlägget.

Aktieköp: Catena Media (CTM)
Passade på att köpa Catena Media (CTM) innan rapporten. Det blev en dålig affär men detta är ett långsiktigt innehav och inte en rapportspekulation. Bolaget tar rätt beslut och jag gillade det jag såg i rapporten. Ett snabbväxande bolag som också är värderat därefter. Tror dock att bolaget växer ur sin kostym rätt snabbt. Klicka på länken för att komma till inlägget.

Kvartalsrapport Q1: Catena Media
Catena Media (CTM) rapporterade i veckan. En rapport som jag tyckte marknaden reagerade fel på. Omsättningen och rörelseresultatet ökade kraftigt. NDC ökade kraftigt och strategin att gå mot en större andel revenue share är enligt mig väldigt smart. Klicka på länken för att komma till inlägget.

Kvartalsrapport Q1: Wal-Mart
Ett av mina kärninnehav, Wal-Mart (WMT) släppte kvartalsrapport. Tyckte rapporten var riktigt fin då vi ökade comparable sales. Men den finaste nyheten var att vi ökade försäljningen genom e-handel med hisnande 63 procent. Wal-Mart är nu starkt positionerade för att vara en riktig utmanare till Amazon. Misslyckas man med detta är man fortfarande en riktig stark 2:a. Klicka på länken för att komma till inlägget.


Aktietransaktioner


Blev ganska många transaktioner i veckan. Det blev en swingtrade i H&M, ett köp i Catena Media och till slut köpte jag ett bolag som jag har tittat på länge, Starbreeze (STAR). Jag gillar verkligen det här bolaget och som den stora spelnörden jag är så känner jag att jag har en edge när det kommer till att förstå bolagets produkter och affärsmodell. Know what you own and why you own it!


Utdelningar


Det trillade in tre utdelningar i veckan. Pandora, Apple och Hennes & Mauritz. Totalt sett uppgick utdelningar till 1888,41 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lär dig fundamentalanalys del 1: Marknadsanalys

Lär dig fundamentalanalys del 1: MarknadsanalysPris är vad du betalar, värde är vad du får och just därför så krävs det att man som investerare kan uppskatta värdet av ett bolag med någorlunda precision. Min investeringsstrategi skulle nog bäst beskrivas som värdeinvestering. Värdeinvestera använder sig nästan uteslutande av fundamentalanalys för att bedöma ett bolags reella värde (intrinsic value) och det är även den metod jag tillämpar. 
Målet är att analysera ett bolag och hitta ett bolag som är verksam på en växande marknad och ett bolag som är bättre än branschgenomsnittet. Bolaget ska ha stabila ägare och en duktig ledning samt starka vallgravar. Genom att gå igenom resultaträkningen och balansräkningen samt historiska finansiella resultat så ska ett intrinsic value fastställas. Uppfyller bolaget alla kraven och samtidigt handlas under intrinsic value så kvalificerar bolaget in i portföljen. Baserat på risken som investeringen medför så tillämpar jag en Margin of Safety vid en in…

Lär dig fundamentalanalys del 6: Balansräkning och kassaflödesanalys

Lär dig fundamentalanalys del 6: Balansräkning och kassaflödesanalysEfter att ha tittat på bolagets resultatutveckling så är det hög tid att titta på bolagets finansiella styrka. Balansräkningen är ett dokument som ger en ögonblicksbild över ett bolags tillgångar, skulder och kapital och ger därmed en snabb överblick över bolagets finansiella styrka (eller svaghet). Lär dig fundamentalanalysMarknadsanalysProduktkännedom och affärsmodellLedning och ägarbildVallgravarResultaträkningenBalansräkningen och kassaflödesanalysVärdering och nyckeltalMargin of Safety och psykologi6. Balansräkning och kassaflödesanalys Balansräkningen är indelad i två delar, en vänsterkolumn och en högerkolumn. Den vänstra kolumnen innehåller information om tillgångarna som bolaget besitter. Den högra kolumnen innehåller information om skulder och eget kapital. Precis som namnet föreslår så är dessa i balans. Vilket innebär att summan av tillgångarna alltid är lika stora som summan av skulderna och eget kapital. …

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal I det näst sista avsnittet i mitt magnum opus så ska jag gå igenom hur jag analyserar och värderar ett bolag. Vi har nu kommit till den roliga biten i mitt tycke. Vi har nu fastställt att bolaget vi tittat på är fundamentalt starkt. Det är ett bolag som verkar på en växande marknad och de har en väldigt bra produkt och affärsmodell. Bolaget har en stark ledning och en god ägarbild som genom sitt gedigna arbete har medfört att bolaget har starka vallgravar. Nu sätter vi oss ner och sätter tänderna i resultat- och balansräkningen för att göra vår analys av bolaget. Personligen så gillar jag inte kassaflödesanalyser alls. De bygger på så många antaganden och påverkas så mycket av randvillkoren. Det går nästan alltid att vrida och vända på siffrorna tills att man kommer fram till "rätt" siffror och övertygar sig själv. Därför håller jag mig till tråkig fundamentalanalys á la Benjamin Graham.

Ett känt citat av Warren Buffet…