Fortsätt till huvudinnehåll

Aktieköp: Funcom

Sålde Funcom i Mars då jag trodde att aktien skulle gå kräftgång fram till release. Tyvärr hade jag fel och aktien steg från NOK 15.67, där jag sålde, till NOK 22-23. Igår den 7:e Maj, dagen innan släppet av Conan Exiles så gick aktien ner 8% som mest. Detta i samband med att alla nya recensioner (1000 av 15000) på steam hyllar spelet och hur långt det har kommit från sin tid i Early Access. Jag passade därför på att köpa 900 aktier till en aktiekurs på NOK 20.4. Bolaget utgör endast 4% av portföljen.


I samband med lanseringen idag så steg aktien 10% på nyheten att bolaget har sålt 1 miljon exemplar av spelet under Early Access och jag valde att behålla hela innehavet. Försäljningssiffran innehåller bara försäljningar genom Steam samt till Xbox. Spelet släpps till PS4 idag.

 Då kvaliteten på spelet har ökat markant så tror jag det kommer sälja bra givet att det är en riktigt populär genre. Konkurrerande spel som Ark, The Forest, Rust, Subnautica och 7 days to die har sålt väsentligt …

Aktieköp: BetssonAktieköp

Bipolär som han är så bestämde sig Mr. Market för att erbjuda mig Betsson B (BETS B) aktier till ännu lägre pris. Då jag tyckte han var helt ute och cyklade när det kom till priset så passade jag på att öka i bolaget. Tycker det var ett fantastiskt läge att köpa mer aktier i bolaget till det priset och hade gärna köpt flera om det inte var för att jag redan ligger ganska tungt viktad. Köpte totalt 290 stycken till aktier och äger nu totalt 815 Betssonaktier. Mitt genomsnittliga anskaffningsvärde är 81,1. Tycker bolaget har visat på enorm styrka efter vinstvarningen i Q2. Rapporten för det tredje kvartalet slog rekord och var bolagets bästa kvartal genom tiderna. Vilket styrker tesen om att det andra kvartalet bara blev påverkat av engångskostnader. 

Betsson har också förvärvat två stycken bolag under året som kommer påverka EBIT-resultatet positivt under 2017, cirka 5 % EBIT-tillväxt från förvärven. Historiskt sett har Betsson gjort väldigt bra förvärv och därför är det spännande att de nyligen annonserade att de emitterat ett obligationslån. Obligationslånet kommer att tillföra cirka 1 miljard kronor till kassan vilket Betsson ska använda till förvärv och till att omfinansiera befintliga lån. För närvarande så utgör Betsson 21 % av min portfölj. Egentligen mer än vad jag känner mig bekväm med, men tycker det är alldeles för bra risk/reward just nu. Här är en ögonblicksbild av portföljen:Då det är tidskrävande att skriva blogginlägg så rekommenderar jag att ni följer mig på Twitter där jag alltid annonserar min köp i realtid.

Kommentarer

 1. Hej Fuck-you fonden!
  Kul att höra att du köpt mer i Bettson. Hade bolaget ett tag efter vinstvarningen men sålde det sedan. Nu i efterhand vet jag inte riktigt varför :)
  Bolaget delar ju ut rätt mycket av sin vinst också.

  SvaraRadera
 2. Hej KTM!

  Jag tycker det är ett av Large Caps prisvärdaste bolag. Får se om jag bränner mig ordentligt eller om det blir en hit :) Ja, duktiga utdelare. Bra direktavkastning nu.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lär dig fundamentalanalys del 1: Marknadsanalys

Lär dig fundamentalanalys del 1: MarknadsanalysPris är vad du betalar, värde är vad du får och just därför så krävs det att man som investerare kan uppskatta värdet av ett bolag med någorlunda precision. Min investeringsstrategi skulle nog bäst beskrivas som värdeinvestering. Värdeinvestera använder sig nästan uteslutande av fundamentalanalys för att bedöma ett bolags reella värde (intrinsic value) och det är även den metod jag tillämpar. 
Målet är att analysera ett bolag och hitta ett bolag som är verksam på en växande marknad och ett bolag som är bättre än branschgenomsnittet. Bolaget ska ha stabila ägare och en duktig ledning samt starka vallgravar. Genom att gå igenom resultaträkningen och balansräkningen samt historiska finansiella resultat så ska ett intrinsic value fastställas. Uppfyller bolaget alla kraven och samtidigt handlas under intrinsic value så kvalificerar bolaget in i portföljen. Baserat på risken som investeringen medför så tillämpar jag en Margin of Safety vid en in…

Lär dig fundamentalanalys del 6: Balansräkning och kassaflödesanalys

Lär dig fundamentalanalys del 6: Balansräkning och kassaflödesanalysEfter att ha tittat på bolagets resultatutveckling så är det hög tid att titta på bolagets finansiella styrka. Balansräkningen är ett dokument som ger en ögonblicksbild över ett bolags tillgångar, skulder och kapital och ger därmed en snabb överblick över bolagets finansiella styrka (eller svaghet). Lär dig fundamentalanalysMarknadsanalysProduktkännedom och affärsmodellLedning och ägarbildVallgravarResultaträkningenBalansräkningen och kassaflödesanalysVärdering och nyckeltalMargin of Safety och psykologi6. Balansräkning och kassaflödesanalys Balansräkningen är indelad i två delar, en vänsterkolumn och en högerkolumn. Den vänstra kolumnen innehåller information om tillgångarna som bolaget besitter. Den högra kolumnen innehåller information om skulder och eget kapital. Precis som namnet föreslår så är dessa i balans. Vilket innebär att summan av tillgångarna alltid är lika stora som summan av skulderna och eget kapital. …

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal I det näst sista avsnittet i mitt magnum opus så ska jag gå igenom hur jag analyserar och värderar ett bolag. Vi har nu kommit till den roliga biten i mitt tycke. Vi har nu fastställt att bolaget vi tittat på är fundamentalt starkt. Det är ett bolag som verkar på en växande marknad och de har en väldigt bra produkt och affärsmodell. Bolaget har en stark ledning och en god ägarbild som genom sitt gedigna arbete har medfört att bolaget har starka vallgravar. Nu sätter vi oss ner och sätter tänderna i resultat- och balansräkningen för att göra vår analys av bolaget. Personligen så gillar jag inte kassaflödesanalyser alls. De bygger på så många antaganden och påverkas så mycket av randvillkoren. Det går nästan alltid att vrida och vända på siffrorna tills att man kommer fram till "rätt" siffror och övertygar sig själv. Därför håller jag mig till tråkig fundamentalanalys á la Benjamin Graham.

Ett känt citat av Warren Buffet…