Fortsätt till huvudinnehåll

Bevakningslistan


Nu ligger bevakningslistan äntligen uppe. Detta är inte de enda bolagen jag bevakar men det är de bolagen som jag vet att jag vill investera i. Jag bevakar dessa konstant för att kunna slå till när priset faller inom ett intervall som jag tycker är rimligt. Bevakningslistan hittar ni här.

Det kan hända att jag kommer att investera i bolag utanför bevakningslistan. Det kanske är ett bolag som jag inte fått upp ögonen för än eller ett bolag som jag inte tycker är tillräckligt kvalitativt men där kursen rasar, t.ex. VW under dieselgate. Bevakningslistan täcker därför bara bolag som faller under kategorierna "Kärninnehav" och "Utdelningsaktier". Aktier som jag kategoriserar under "Swingtrade/Värdeinvestering" går inte att bevaka då det kan vara vilket bolag som helst egentligen. Så länge jag känner att bolaget har ett högre "Intristic Value" än det nuvarande marknadsvärdet och att det finns en viss  "Margin of Safety".

Bevakningslistan skapades med Google Finance och uppdateras per automatik. Av någon anledning så hämtar inte Google Finance informationen för Castellum (CAST) på ett korrekt sätt. Kommer behålla formeln för att kolla om det blir bättre imorgon annars kommer jag att uppdatera det manuellt.

Jag kommer i framtiden lägga till motiverade kurser för varje aktie. Alltså det priset jag kan tänka mig att betala för respektive aktie. 

Vilka aktier bevakar ni? Har jag missat någon riktig goding?

Live long and prosper!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lär dig fundamentalanalys del 1: Marknadsanalys

Lär dig fundamentalanalys del 1: MarknadsanalysPris är vad du betalar, värde är vad du får och just därför så krävs det att man som investerare kan uppskatta värdet av ett bolag med någorlunda precision. Min investeringsstrategi skulle nog bäst beskrivas som värdeinvestering. Värdeinvestera använder sig nästan uteslutande av fundamentalanalys för att bedöma ett bolags reella värde (intrinsic value) och det är även den metod jag tillämpar. 
Målet är att analysera ett bolag och hitta ett bolag som är verksam på en växande marknad och ett bolag som är bättre än branschgenomsnittet. Bolaget ska ha stabila ägare och en duktig ledning samt starka vallgravar. Genom att gå igenom resultaträkningen och balansräkningen samt historiska finansiella resultat så ska ett intrinsic value fastställas. Uppfyller bolaget alla kraven och samtidigt handlas under intrinsic value så kvalificerar bolaget in i portföljen. Baserat på risken som investeringen medför så tillämpar jag en Margin of Safety vid en i…

Analys: H&M

I en värld som ofta är antingen svart eller vit ska jag att försöka mig på att bjuda på en nyanserad och lite mer grå bild/analys av H&M. Bolaget har seglat upp som det största innehavet i min portfölj och jag kan tänka mig att öka upp ytterligare i bolaget. I dagsläget utgör H&M 13 procent av min portfölj.
Om man ska tro på det man läser om H&M och om branschen som helhet så skulle man kunna tro att bolaget håller på att gå omkull och att branschen är utdöende. Har folk slutat med kläder?
Detta är i min mening en tillfällig svacka för bolaget och det beror på flera aspekter som jag tänkte försöka dissekera i det här inlägget. Problemet för H&M är inte försäljningen då omsättningen ökar i god takt, det är snarare ett lönsamhetsproblem. H&M har gått från att ha en vinstmarginal på 17 procent år 2008 till att nu ha en vinstmarginal på cirka 9,5 procent. Kommer de någonsin att uppnå en vinstmarginal på 17 procent igen? Nej det tvekar jag på. Men i min mening behöver int…

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal I det näst sista avsnittet i mitt magnum opus så ska jag gå igenom hur jag analyserar och värderar ett bolag. Vi har nu kommit till den roliga biten i mitt tycke. Vi har nu fastställt att bolaget vi tittat på är fundamentalt starkt. Det är ett bolag som verkar på en växande marknad och de har en väldigt bra produkt och affärsmodell. Bolaget har en stark ledning och en god ägarbild som genom sitt gedigna arbete har medfört att bolaget har starka vallgravar. Nu sätter vi oss ner och sätter tänderna i resultat- och balansräkningen för att göra vår analys av bolaget. Personligen så gillar jag inte kassaflödesanalyser alls. De bygger på så många antaganden och påverkas så mycket av randvillkoren. Det går nästan alltid att vrida och vända på siffrorna tills att man kommer fram till "rätt" siffror och övertygar sig själv. Därför håller jag mig till tråkig fundamentalanalys á la Benjamin Graham.

Ett känt citat av Warren Buffet…