Fortsätt till huvudinnehåll

Månadsrapport: Maj


Månadsrapport: Maj

Dags att summera Maj månad. Äntligen tog jag lite revansch mot indexet jag jämför mig mot, SIX30RX. Mestadels  av uppgången går att härleda till Betssons fina utdelning och uppgång. I övrigt så valde jag att sälja ut mig i Castellum efter en ganska fin avkastning på cirka 15 procent räknat med utdelningarna. Detsamma gäller för Hemfosa. Känner att uppsidan i fastighetsbranschen inte är så stor trots att det finns en överhängande risk i och med kommande räntehöjningar, den föreslagna fastighetsreglering gör ju inte heller saken bättre. Kände att fastighetsbolagen var köpvärda på de nivåer jag handlade dem på men efter en uppgång på cirka 15 procent känner jag att de är relativt rättvist värderade.
Detta var andra månaden jag använde mig av Adtraction och även om intäkterna inte är något att skriva hem om är det mer än vad jag får från Google Ads. Rekommenderar alla bloggare att prova Adtraction. Väldigt enkelt att registrera sig och man kan enkelt tjäna några hundralappar extra per månad.


Intäkter

Lön: $5371
Skatteåterbäring$2828
Adtraction: 145 kronor

Börja tjäna pengar genom adtraction idag!


Totala intäkter: $8199


Utgifter

Utgifter: $2013


Sparande

Denna månad lyckades jag att spara hela $6186, vilket motsvarar en sparkvot på 75,4 %. På grund av skatteåterbäringen var detta en extraordinär månad.

Totalt sparande:


Det totala sparandet ökade med hiskeliga 18,17 % till 552 213 kronor. Detta är en väldigt stor milstolpe för mig. En halv miljon!


Aktieportföljen: 394 344 kr

Svenskt sparkonto: 0 kr
Amerikanskt sparkonto: $5000
Likvider aktiekonto: 38 875 kr
Fondandelar: 75 687 kronor

Totalt sparande: 552 212 kronor
Portföljen


Portföljen ser för närvarande ut enligt följande.Utdelning

Detta var den bästa utdelningsmånaden hittills. Hela 2 868 kronor trillade in på kontot. 

LeoVegas: 500 kronor

Pandora: 354,2 kronor
Apple: 137,7 kronor
Hennes & Mauritz: 1396,5 kronor
Paradox Interactive: 150 kronor
Hemfosa Fastigheter: 330 kronor

Totalt utdelningar: 2 868,41 kronor


Kommentarer

  1. Snyggt mannen! Inte långt kvar tills miljonen!

    SvaraRadera
  2. Kika lite på brancher, I nuläget har du stark övervikt i betting bolag syns det, samt att ett flertal (starbreeze m.fl. är högrisk utan förutsägbar intjäning 2-5 år fram i tiden.
    Programvarubolag, försäkring, verkstad , mat, Osexig teknik kan vara några områden att kika på. Mvh

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lär dig fundamentalanalys del 1: Marknadsanalys

Lär dig fundamentalanalys del 1: MarknadsanalysPris är vad du betalar, värde är vad du får och just därför så krävs det att man som investerare kan uppskatta värdet av ett bolag med någorlunda precision. Min investeringsstrategi skulle nog bäst beskrivas som värdeinvestering. Värdeinvestera använder sig nästan uteslutande av fundamentalanalys för att bedöma ett bolags reella värde (intrinsic value) och det är även den metod jag tillämpar. 
Målet är att analysera ett bolag och hitta ett bolag som är verksam på en växande marknad och ett bolag som är bättre än branschgenomsnittet. Bolaget ska ha stabila ägare och en duktig ledning samt starka vallgravar. Genom att gå igenom resultaträkningen och balansräkningen samt historiska finansiella resultat så ska ett intrinsic value fastställas. Uppfyller bolaget alla kraven och samtidigt handlas under intrinsic value så kvalificerar bolaget in i portföljen. Baserat på risken som investeringen medför så tillämpar jag en Margin of Safety vid en i…

Bokslutskommuniké: Fingerprint Cards

Bokslutskommuniké: Fingerprint CardsFingerprint släppte sin Q4-rapport och bokslutskommuniké idag. Det var väl rätt blandade känslor kring den rapporten både från marknaden och mig själv. En stor nyhet var en föreslagen utdelning om två kronor per aktie och en utdelningsandel på 30 procent. Jag tror bakgrunden till utdelningen är att de vill stabilisera aktiekursen (Se så stabil kursen var idag till exempel). Jag är lite kluven när det kommer till utdelningar i snabbväxande teknikföretag. Har ju skrivit ett inlägg om detta tidigare som ni kan läsa här. Fingerprint har en avkastning på eget kapital på 218 %. Tror inte att många investerare klarar av att slå det. Om du gör det så sluta läs min blogg, du behöver inte lära dig någonting från mig. Därför är det mer logiskt för Fingerprint att återinvestera kapitalet i verksamheten eller att förvärva andra bolag.

På tal om att förvärva andra företag så förvärvade Fingerprint nyligen Delta ID. Det här tycker jag är ett steg i rätt riktning oc…

Bli rik i tre enkla steg!

Hur blir man rik?Den frågan har nog många ställt sig. Hur blir man egentligen rik? De flesta av oss har inte pengar till att börja med och många av er har säkert hört uttrycket:

"It takes money to make money"
Tyvärr är alla inte lika lyckligt lottade som USA:s president (kan fortfarande inte greppa detta) Donald Trump och har inte möjligheten att låna 14 miljoner dollar av våra pappor. Men finns det något hopp för oss medelklassvenskar? Finns det en väg ut ur hamsterhjulet?
Allt handlar egentligen om vilken levnadsstandard du vill ha och vad du tycker är rikedom. För mig handlar livet inte om att jobba 40 timmar i veckan för att "leva" på kvällar och helger. Den ultimata rikedomen för mig är därför att ha tillräckligt med pengar för att sluta jobba om jag skulle vilja det och faktiskt fokusera på det som jag tycker är roligt och viktigt i livet.
Men du kanske har ett jobb som du älskar och brinner för och för dig kanske rikedom innebär att du fortsätter att jobba men a…