Fortsätt till huvudinnehåll

Månadsrapport: Maj


Månadsrapport: Maj

Dags att summera Maj månad. Äntligen tog jag lite revansch mot indexet jag jämför mig mot, SIX30RX. Mestadels  av uppgången går att härleda till Betssons fina utdelning och uppgång. I övrigt så valde jag att sälja ut mig i Castellum efter en ganska fin avkastning på cirka 15 procent räknat med utdelningarna. Detsamma gäller för Hemfosa. Känner att uppsidan i fastighetsbranschen inte är så stor trots att det finns en överhängande risk i och med kommande räntehöjningar, den föreslagna fastighetsreglering gör ju inte heller saken bättre. Kände att fastighetsbolagen var köpvärda på de nivåer jag handlade dem på men efter en uppgång på cirka 15 procent känner jag att de är relativt rättvist värderade.
Detta var andra månaden jag använde mig av Adtraction och även om intäkterna inte är något att skriva hem om är det mer än vad jag får från Google Ads. Rekommenderar alla bloggare att prova Adtraction. Väldigt enkelt att registrera sig och man kan enkelt tjäna några hundralappar extra per månad.


Intäkter

Lön: $5371
Skatteåterbäring$2828
Adtraction: 145 kronor

Börja tjäna pengar genom adtraction idag!


Totala intäkter: $8199


Utgifter

Utgifter: $2013


Sparande

Denna månad lyckades jag att spara hela $6186, vilket motsvarar en sparkvot på 75,4 %. På grund av skatteåterbäringen var detta en extraordinär månad.

Totalt sparande:


Det totala sparandet ökade med hiskeliga 18,17 % till 552 213 kronor. Detta är en väldigt stor milstolpe för mig. En halv miljon!


Aktieportföljen: 394 344 kr

Svenskt sparkonto: 0 kr
Amerikanskt sparkonto: $5000
Likvider aktiekonto: 38 875 kr
Fondandelar: 75 687 kronor

Totalt sparande: 552 212 kronor
Portföljen


Portföljen ser för närvarande ut enligt följande.Utdelning

Detta var den bästa utdelningsmånaden hittills. Hela 2 868 kronor trillade in på kontot. 

LeoVegas: 500 kronor

Pandora: 354,2 kronor
Apple: 137,7 kronor
Hennes & Mauritz: 1396,5 kronor
Paradox Interactive: 150 kronor
Hemfosa Fastigheter: 330 kronor

Totalt utdelningar: 2 868,41 kronor


Kommentarer

  1. Snyggt mannen! Inte långt kvar tills miljonen!

    SvaraRadera
  2. Kika lite på brancher, I nuläget har du stark övervikt i betting bolag syns det, samt att ett flertal (starbreeze m.fl. är högrisk utan förutsägbar intjäning 2-5 år fram i tiden.
    Programvarubolag, försäkring, verkstad , mat, Osexig teknik kan vara några områden att kika på. Mvh

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lär dig fundamentalanalys del 1: Marknadsanalys

Lär dig fundamentalanalys del 1: MarknadsanalysPris är vad du betalar, värde är vad du får och just därför så krävs det att man som investerare kan uppskatta värdet av ett bolag med någorlunda precision. Min investeringsstrategi skulle nog bäst beskrivas som värdeinvestering. Värdeinvestera använder sig nästan uteslutande av fundamentalanalys för att bedöma ett bolags reella värde (intrinsic value) och det är även den metod jag tillämpar. 
Målet är att analysera ett bolag och hitta ett bolag som är verksam på en växande marknad och ett bolag som är bättre än branschgenomsnittet. Bolaget ska ha stabila ägare och en duktig ledning samt starka vallgravar. Genom att gå igenom resultaträkningen och balansräkningen samt historiska finansiella resultat så ska ett intrinsic value fastställas. Uppfyller bolaget alla kraven och samtidigt handlas under intrinsic value så kvalificerar bolaget in i portföljen. Baserat på risken som investeringen medför så tillämpar jag en Margin of Safety vid en i…

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal

Lär dig fundamentalanalys del 7: Värdering och nyckeltal I det näst sista avsnittet i mitt magnum opus så ska jag gå igenom hur jag analyserar och värderar ett bolag. Vi har nu kommit till den roliga biten i mitt tycke. Vi har nu fastställt att bolaget vi tittat på är fundamentalt starkt. Det är ett bolag som verkar på en växande marknad och de har en väldigt bra produkt och affärsmodell. Bolaget har en stark ledning och en god ägarbild som genom sitt gedigna arbete har medfört att bolaget har starka vallgravar. Nu sätter vi oss ner och sätter tänderna i resultat- och balansräkningen för att göra vår analys av bolaget. Personligen så gillar jag inte kassaflödesanalyser alls. De bygger på så många antaganden och påverkas så mycket av randvillkoren. Det går nästan alltid att vrida och vända på siffrorna tills att man kommer fram till "rätt" siffror och övertygar sig själv. Därför håller jag mig till tråkig fundamentalanalys á la Benjamin Graham.

Ett känt citat av Warren Buffet…

Top picks 2018

I början på året twittrade jag om aktier som jag tittar på inför 2018. Flera av bolagen i tweeten har redan tagit bra fart och jag tror detta kommer att hålla i sig. Många av dessa bolag är så kallade flatliners. Bolag som pendlat i en tradingrange och därmed gått sidledes och jag tror uppvärderingen kommer någon gång under året. Då vi är på toppen eller nära toppen av konjunkturcykeln vill jag inte investera i någonting cykliskt. Undviker sektorer såsom fordon, konsult och verkstad och fokuserar istället på sektorer som inte är beroende av konjunkturen.


Tänkte nu sammanställa ett inlägg med mina top picks under börsåret 2018.
DollarRäntehöjningar i Sverige kommer slå hårdare mot svenskar plånböcker och därmed deras disponibla inkomst. Detta gör att svenskars köpkraft kommer minska, vilket resulterar i minskad inflation. Då svenska hushåll är högre belånade än amerikanska hushåll sett till disponibel inkomst så kommer riksbanken kunna bromsa inflationen långt effektivare med räntehöjn…